Madeleinekakor med citron och vallmo
Madeleinekakor med citron och vallmo
12 ingredienser
45 min
Klassisk mjuk liten kaka från det franska köket. Här har Morgan och Anna-Maria hämtat inspiration från kocken Tommy Myllymäkis recept på madeleinekakor
Ingredienser
- 100 g smör
- 1 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 citron, finrivet skal
- 2 ägg
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
Topping
- 2 dl strösocker
- citron, finrivet skal
- vaniljstång, vaniljfrön urskrapade
- vallmofrö
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
- Bryn smöret. Låt svalna helt.
- Vispa ihop smör, socker, vaniljsocker och citronskal krämigt med elvisp i en bunke.
- Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa ihop till en slät smet.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat bunke. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Smörj madeleineformar. Fyll formarna till 3/4 med smet.
- Grädda mitt i ugnen ca 7-8 minuter tills de är klara.
- Blanda ihop socker, finrivet citronskal, vaniljfrön och vallmofrön.
- Vänd de nygräddade madeleinekakorna i sockerblandningen. Ät genast.