Madeleinekakor med citron
Madeleinekakor med citron
7 ingredienser
30 m
De här vackra Madeleinekakorna med citron kan bli en riktig favorit till vårens alla festliga tillfällen.
Ingredienser
- 125 g smör, rumsvarmt
- 1 citron, zest
- 1,5 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 3 ägg
Dekoration
- 100 g vit bakchoklad
- strössel
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Vispa smör, citronzest och hälften av sockret fluffigt.
- Vispa äggen med resterande socker riktigt pösigt.
- Blanda ner smörblandningen och sikta i mjölet i äggblandningen och vispa snabbt ihop till en jämn smet.
- Pensla formarna med lite smör och fyll till tre fjärdedelar. Det är enklast om du använder en spritspåse.
- Grädda kakorna i 8–10 minuter mitt i ugnen.
- Stjälp ur kakorna ur formarna och låt dem svalna på bänken.
Dekoration
- Doppa änden av kakorna i vit choklad och dekorera med ditt favoritströssel.