Madeleinekakor med citron

Madeleinekakor med citron
Foto: TV4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Madeleinekakor med citron

7 ingredienser

30 m

De här vackra Madeleinekakorna med citron kan bli en riktig favorit till vårens alla festliga tillfällen.

Ingredienser

portioner kakor
  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 1 citron, zest
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg

Dekoration

  • 100 g vit bakchoklad
  • strössel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa smör, citronzest och hälften av sockret fluffigt.
  3. Vispa äggen med resterande socker riktigt pösigt.
  4. Blanda ner smörblandningen och sikta i mjölet i äggblandningen och vispa snabbt ihop till en jämn smet.
  5. Pensla formarna med lite smör och fyll till tre fjärdedelar. Det är enklast om du använder en spritspåse.
  6. Grädda kakorna i 8–10 minuter mitt i ugnen.
  7. Stjälp ur kakorna ur formarna och låt dem svalna på bänken.

Dekoration

  1. Doppa änden av kakorna i vit choklad och dekorera med ditt favoritströssel.