Macka med olivoljefrästa grönsaker och parmaskinka

Macka med olivoljefrästa grönsaker och parmaskinka
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Macka med olivoljefrästa grönsaker och parmaskinka

9 ingredienser

Fixa en läcker lunchmacka med varmt pålägg. Het chorizo samsas med frästa grönsaker i ett gott bröd. Snabbt och supersmaskigt

Ingredienser

portioner
  • 1 skiva lantbröd
  • 1 tsk olivolja
  • 2 skiva parmaskinka
  • 0,25 rödlök
  • 5 kokta sockerärtor
  • 5 kokta haricots verts
  • 2 inlagda kronärtskockshjärtan
  • gröna blad
  • någon färsk ört

Gör så här

  1. Skiva löken och skär sockerärter och bönor i mindre bitar. Fräs löken i oljan. Lägg i ärter, bönor och kronärtskockshjärtan och låt dem fräsa med. Ta upp alltsammans.
  2. Lägg på sallatsbladen på lantbrödet. Lägg på de frästa grönsakerna och parmaskinkan. Dekorera med färska örter och servera genast.