Macedonia con limoncello

Macedonia con limoncello
Foto: Lina Eriksson
Paolo Roberto 2016
Paolo Roberto 2016

Macedonia con limoncello

8 ingredienser

30 m

Vad är godare efter maten än färsk frukt i citronlikör med krispiga nötter? Paolo Robertos fruktsallad slår det mesta när det är dags för fika eller efterrätt!

Receptet är ur boken Paolos stora italienska kokbok, Bonnier Fakta.

Ingredienser

portioner2 - 4
  • 1 melon
  • 4 kiwis
  • 500 g jordgubbar
  • 2 bananer (eller olika frukter efter eget behag och säsong)
  • 0,5 citron, pressad saft
  • 0,5 dl Limoncello (citronlikör)
  • 2 msk strösocker
  • 100 g valnötter (eller hasselnötter)

Gör så här

  1. Skölj, rensa och skala frukterna, och skär dem i mycket små bitar.
  2. Blanda ner fruktbitarna i en skål tillsammans med pressad citron, likör och socker.
  3. Låt gärna blandningen stå en stund, så att fruktbitarna kan dra åt sig den goda citrus- och likörlagen.
  4. Finhacka nötterna, men spara några hela nötter för dekoration.
  5. Strö över nöthack när det är dags att servera.