Macedonia con limoncello

0 röster
30 m
2-4

Vad är godare efter maten än färsk frukt i citronlikör med krispiga nötter? Paolo Robertos fruktsallad slår det mesta när det är dags för fika eller efterrätt!

Receptet är ur boken Paolos stora italienska kokbok, Bonnier Fakta.

Visa mer
30 m
2-4

Du behöver

  • 1 melon
  • 4 kiwifrukter
  • 500 g jordgubbar
  • 2 bananer (eller olika frukter efter eget behag och säsong)
  • 0,5 citron, pressad saft
  • 0,5 dl Limoncello (citronlikör)
  • 2 msk socker
  • 100 g valnötter, eller hasselnötter
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skölj, rensa och skala frukterna, och skär dem i mycket små bitar.
  2. Blanda ner fruktbitarna i en skål tillsammans med pressad citron, likör och socker.
  3. Låt gärna blandningen stå en stund, så att fruktbitarna kan dra åt sig den goda citrus- och likörlagen.
  4. Finhacka nötterna, men spara några hela nötter för dekoration.
  5. Strö över nöthack när det är dags att servera.
27 juni 2019

laddar fler recept...

Laddar fler recept...