Macarons med mango

NYHET
Macarons med mango
Foto: TV4
Bedros kabranian
Bedros kabranian

Macarons med mango

14 ingredienser

Söta små macarons med lätta och krispiga bottnar fyllda med en len vit chokladmarängsmörkräm smaksatt med frisk mango.

Se Bedros Kabranian laga receptet

logo

Ingredienser

Bottnar

  • 35 g äggvita
  • 15 g strösocker
  • 35 g florsocker
  • 45 g mandelmjöl
  • 45 g florsocker
  • rosa pastafärg, efter annan färg efter önskemål

Fyllning – Vit chokladmarängsmörkräm med mango

  • 200 g vit choklad
  • 2 äggvitor
  • 105 g strösocker
  • 0,5 g salt
  • 187 g smör, rumstempererat
  • 5 g vaniljsocker
  • 62 g mangopuré

Dekoration

  • vit choklad

Gör så här

Bottnar

  1. Vispa äggvitor till ett fast skum. Sikta ner strösocker och florsocker under vispning.
  2. Tillsätt pastafärg och rör försiktigt till jämn färg.
  3. Sikta ner mandelmjöl och florsocker, vänd försiktigt till en homogen smet.
  4. Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa små cirklar på bakplåtspapper. Slå plåten i bänken så att ev luftbubblor spricker
  5. Låt vila tills ytan är torr (ca 20–40 minuter).
  6. Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i 12–15 minuter. Låt svalna helt.

Vit chokladmarängsmörkräm med mango

  1. Smält vit choklad och låt svalna något.
  2. Vispa ihop äggvitor, strösocker och salt över vattenbad till alla sockerkristaller smält.
  3. Ta från värmen och vispa till en fast maräng.
  4. Vispa smör och vaniljsocker tills fluffigt.
  5. Vispa ner smöret i marängen i omgångar.
  6. Tillsätt mangopurén och rör till en jämn kräm.
  7. Fyll en spritspåse med valfri tyll.

Montering

  1. Spritsa marängsmörkräm på hälften av bottnarna.
  2. Lägg resterande bottnar ovanpå och tryck försiktigt.
  3. Temperera vit choklad och doppa halva macaronen i chokladen. Låt stelna innan servering.