Macarons med hallonmousseline
Macarons med hallonmousseline
13 ingredienser
45 m + 4 timmar
Vackra, söta och fyllda med en ljuvlig mousseline med hallon och citron
Se Roy Fares laga receptet

Ingredienser
Hallonmousseline
- 80 g frysta hallon
- 0,5 citron, bara saften
- 45 g strösocker [0,5 dl]
- 1 ägg
- 1 äggula
- 50 g osaltat smör
- 100 g osaltat smör, rumstempererat
Macarons
- 70 g äggvita [2,5 st]
- 30 g strösocker [0,3 dl]
- 70 g florsocker [1 dl]
- 90 g mandelmjöl
- 90 g florsocker [1,5 dl]
- 4-6 droppar röd hushållsfärg (eller en knivspets rosa pulverfärg)
Gör så här
Mousseline
- Gör hallonpuré genom att sila hallonen.
- Värm hallonpuré och citronsaft i kastrull. Tillsätt strösocker och koka upp.
- Blanda i ägg och äggula och sjud till första bubblan, rör hela tiden i botten. Tillsätt 50 g smör och vispa ihop ordentligt. Häll över i en förvaringslåda och plasta mor ytan. Låt stå i kylen 4 timmar eller över natten.
- Vispa hallonkrämen med 100 g smör i en vispmaskin. Den kommer skära sig men gå ihop igen när den börjar bli varm. Tips: Man kan smälta 10-15 g av smöret och hälla i för att få upp temperaturen eller värma på sidorna av metallbunken med en gasbrännare.
Macarons
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa upp äggvitan till ett fast skum. Blanda socker, den lilla mängden florsocker (70 g) och färg. Häll ner det i äggskummet och vispa i 2 minuter
- Sikta 90 g florsocker och mandelmjöl. Vänd ned blandningen i marängen och blanda med slickepott tills marängen börjar bli lite lös.
- Spritsa ut blandningen på bakplåtspapper ca 3 cm i diameter. Baka av på 150 grader i 12 minuter.
- Spritsa krämen på hälften av macaronsen och lägg på lock. Förvara i kyl i en tättslutande låda, låt stå minst en dag innan servering.