Macarons med hallonmousseline

koket.se
Macarons med hallonmousseline
Foto: TV4
Roy Fares 2016
Roy Fares 2016

Macarons med hallonmousseline

13 ingredienser

45 m + 4 timmar

Vackra, söta och fyllda med en ljuvlig mousseline med hallon och citron

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

portioner st

Hallonmousseline

  • 80 g frysta hallon
  • 0,5 citron, bara saften
  • 45 g strösocker [0,5 dl]
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 50 g osaltat smör
  • 100 g osaltat smör, rumstempererat

Macarons

  • 70 g äggvita [2,5 st]
  • 30 g strösocker [0,3 dl]
  • 70 g florsocker [1 dl]
  • 90 g mandelmjöl
  • 90 g florsocker [1,5 dl]
  • 4-6 droppar röd hushållsfärg (eller en knivspets rosa pulverfärg)

Gör så här

Mousseline

  1. Gör hallonpuré genom att sila hallonen.
  2. Värm hallonpuré och citronsaft i kastrull. Tillsätt strösocker och koka upp.
  3. Blanda i ägg och äggula och sjud till första bubblan, rör hela tiden i botten. Tillsätt 50 g smör och vispa ihop ordentligt. Häll över i en förvaringslåda och plasta mor ytan. Låt stå i kylen 4 timmar eller över natten.
  4. Vispa hallonkrämen med 100 g smör i en vispmaskin. Den kommer skära sig men gå ihop igen när den börjar bli varm. Tips: Man kan smälta 10-15 g av smöret och hälla i för att få upp temperaturen eller värma på sidorna av metallbunken med en gasbrännare.

Macarons

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa upp äggvitan till ett fast skum. Blanda socker, den lilla mängden florsocker (70 g) och färg. Häll ner det i äggskummet och vispa i 2 minuter
  3. Sikta 90 g florsocker och mandelmjöl. Vänd ned blandningen i marängen och blanda med slickepott tills marängen börjar bli lite lös.
  4. Spritsa ut blandningen på bakplåtspapper ca 3 cm i diameter. Baka av på 150 grader i 12 minuter.
  5. Spritsa krämen på hälften av macaronsen och lägg på lock. Förvara i kyl i en tättslutande låda, låt stå minst en dag innan servering.