Lyxig tryffelpasta

Lyxig tryffelpasta
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Lyxig tryffelpasta

14 ingredienser

30 min

En krämig tryffelpasta slår aldrig fel. Perfekt när du ska bjuda gäster på middag då det både är enkelt och lyxigt.

Ingredienser

portioner
  • 300 g tagliatelle
  • 300 g oxfilé
  • 2 schalottenlökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 tsk dijonsenap
  • 5 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • 1 knippe persilja, finhackad
  • smör, till stekning
  • tryffelolja, till stekning

Servering

  • tryffelolja
  • parmesanost
  • crema di balsamico

Gör så här

  1. Skär köttet i strimlor, finhacka lök och vitlök.
  2. Hetta smör och tryffelolja i en stekpanna. Bryn köttet under omrörning tills det får färg. Lyft bort köttet från stekpannan och ställ åt sidan.
  3. Stek lök och vitlök i olja i samma stekpanna som du stekt köttet i.
  4. Häll i grädde, mjölk, dijonsenap, salt och peppar. Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt såsen sjuda långsamt under lock i 4-5 min.
  5. Häll i köttet och persiljan, rör om och låt putta i 5 min.
  6. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och vänd i pasta, massa riven parmesan och servera.