Lyxig tryffelpasta
Lyxig tryffelpasta
14 ingredienser
30 min
En krämig tryffelpasta slår aldrig fel. Perfekt när du ska bjuda gäster på middag då det både är enkelt och lyxigt.
Ingredienser
- 300 g tagliatelle
- 300 g oxfilé
- 2 schalottenlökar
- 3 klyftor vitlök
- 1 tsk dijonsenap
- 5 dl vispgrädde
- salt
- peppar
- 1 knippe persilja, finhackad
- smör, till stekning
- tryffelolja, till stekning
Servering
- tryffelolja
- parmesanost
- crema di balsamico
Gör så här
- Skär köttet i strimlor, finhacka lök och vitlök.
- Hetta smör och tryffelolja i en stekpanna. Bryn köttet under omrörning tills det får färg. Lyft bort köttet från stekpannan och ställ åt sidan.
- Stek lök och vitlök i olja i samma stekpanna som du stekt köttet i.
- Häll i grädde, mjölk, dijonsenap, salt och peppar. Koka upp under omrörning, sänk värmen och låt såsen sjuda långsamt under lock i 4-5 min.
- Häll i köttet och persiljan, rör om och låt putta i 5 min.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och vänd i pasta, massa riven parmesan och servera.