Lyxig overnight oats med lingonsylt och kanelgranola

Foto: Köket.se
Lyxig overnight oats med lingonsylt och kanelgranola
12 ingredienser
30 min + tid i kyl
Preppa frukosten kvällen innan och vakna till en riktig lyxfrukost - krämig gröt, lingonsylt och hemgjord granola. Kanelgranolan blir till mer än 2 portioner och håller upp till tre veckor i tätslutande burk (om den inte blir uppäten innan dess!).
Servera med BOB Squeezy Lingon

Servera med BOB Squeezy Lingon
Med härliga solmogna bär är BOB Squeezy Lingon en favorit hos de flesta barnfamiljer.
Läs mer
Ingredienser
Kanelgranola
- 3 msk malen kanel
- 0,5 dl kokosolja
- 0,75 dl honung (eller agavesirap)
- 5 dl havregryn
- 2 dl helt bovete
- 2 dl blandade nötter (eller frön)
Overnight oats
- 2 dl havregryn
- 1 msk chiafrön
- ca 0,5 krm salt
- 1 krm vaniljpulver
- 2,5 dl havredryck
Till servering
- BOB Squeezy lingonsylt
Gör så här
Kanelgranola
- Sätt ugnen på 170 grader varmluft.
- Blanda kokosolja, honung och kanel till en slät kräm.
- Häll upp havregryn, bovete och frön/nötter i en stor skål och häll kanelkrämen över. Rör om tills allt är täckt av kräm.
- Täck en plåt med bakplåtspapper. Häll upp granolan på plåten och sprid ut. Baka i cirka 10 minuter och rör sedan om. Baka ytterligare 10-15 minuter.
- Låt svalna helt och förvara sedan i tätslutande lock.
Overnight oats
- Blanda ihop alla ingredienser i två glas eller burkar. Ställ i kylen minst två timmar, gärna över natten.
- Servera med granolan och BOB Squeezy lingonsylt.
TIPS!