Lyxig morotskaka med nötter

POPULÄRT
koket.se
Lyxig morotskaka med nötterr
Foto: TV4
Camilla H porträtt KH2024
Camilla H porträtt KH2024

Lyxig morotskaka med nötter

15 ingredienser

En maffig och riktigt saftig morotskaka med valnötter. Frostingen består av en färskostkräm med lime och vit choklad.

logo
Camilla H porträtt KH2024

Se Camilla Hamid laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2-3 morötter, finrivna
  • 1 dl rörsocker
  • 1,5 dl valnötter, finmalda
  • 2,5 dl matolja
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk salt
  • smör, till formen

Frosting

  • 150 g vit bakchoklad
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 200 g färskost
  • 1 limefrukt, finrivet skal

Gör så här

Kaka

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker riktigt länge tills det blir vitt och pösigt.
  3. I en separat skål: blanda morötter, rörsocker och de finmalda valnötterna.
  4. Tillsätt det till ägget och sockret och blanda med slickepott. Rör ner oljan och blanda väl.
  5. I en annan skål blandar du de vetemjöl, bakpulver, kanel och salt. Sikta ner mjölblandningen i smeten.
  6. Smöra en bakform på ca 23 cm i diameter och täck kanterna med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
  7. Ta bort kakan från formen och låt svalna helt innan du har på frostingen.

Frosting

  1. Smält den vita chokladen i vattenbad eller micro och låt svalna helt innan du fortsätter med de andra stegen.
  2. Vispa upp smöret ordentligt tills det blir fluffigt.
  3. Skeda ner färskosten och fortsätt vispa tills allt blandat sig väl.
  4. Häll slutligen i den vita chokladen under fortsatt vispning.
  5. Bred frostingen över kakan och dekorera med finrivet limeskal.