Lyxig chokladkräm med rostade hasselnötter

Lyxig chokladkräm med rostade hasselnötter
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lyxig chokladkräm med rostade hasselnötter

6

3 steg att laga

6 ingredienser

15 min + tid i kyl

En försvinnande god efterrätt som kommer imponera på gästerna!

Ingredienser

portioner3 - 4 portioner
  • 200 g mjölkchoklad (med nötter)
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl grädde
  • 1 msk smör
  • 2 äggula
  • 1 dl hasselnötter, rostade och hackade

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallet vatten i cirka 5 minuter och hacka chokladen.
  2. Koka upp grädden till första bubblan och ta från spisen. Häll i den hackade chokladen och rör om tills den smält. Ha i äggulorna och smör. Rör om och ha sedan i gelatinbladen. Rör om och häll upp i glas.
  3. Låt stå i kyl i minst 30 minuter. Strö över rostade hasselnötter och servera gärna med syrliga vinbär som ger fin kontrast till chokladen.