I samarbete med merci

Lyxig chokladkräm med rostade hasselnötter

2 röster
15 min + tid i kyl
3-4
Lyxig chokladkräm med rostade hasselnötter
Foto: Köket.se

En försvinnande god efterrätt som kommer imponera på gästerna! Välj din favoritsmak bland mercis chokladkakor.




Visa mer
15 min + tid i kyl
3-4

Du behöver

  • 200 g Merci Chokladkaka Hasselnöt & Mandel
  • 2 gelatinblad
  • 3 dl grädde
  • 1 msk smör
  • 2 äggulor
  • 1 dl hasselnötter, rostade & hackade
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallet vatten i cirka 5 minuter och hacka chokladen.
  2. Koka upp grädden till första bubblan och ta från spisen. Häll i den hackade chokladen och rör om tills den smält. Ha i äggulorna och smör. Rör om och ha sedan i gelatinbladen. Rör om och häll upp i glas.
  3. Låt stå i kyl i minst 30 minuter. Strö över rostade hasselnötter och servera gärna med syrliga vinbär som ger fin kontrast till chokladen.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...