Lynchburg lemonad med äpple och hallon

Lynchburg lemonad med äpple och hallon
Maya profilbild lågupplöst
Maya profilbild lågupplöst

Lynchburg lemonad med äpple och hallon

9 ingredienser

En variant av den klassiska drinken Lynchburg Lemonad där jag adderar äppelmust till receptet.
Pssst... använd stora isbitar då de håller längre utan att smälta och snåla inte med is. Ett av de vanligaste misstagen är att tro att om jag tar färre isbitar så blir drinken mindre vattning. Det är precis tvärt om! Ju mer is du har ju längre håller de sig utan att smälta då de hjälper att kyla ned varandra.

Fler tips från Maya!
Maya Samuelsson profilbild vit blus

Fler tips från Maya!

Här har vi samlat alla Mayas dryckestips och artiklar

Läs mer

Följ Maya på Instagram
Maya Instagram

Följ Maya på Instagram

Följ Mayas spännande resa i vinets värld på Instagram

Läs mer

Ingredienser

  • 3 cl whisky, ex. Jack Daniels
  • 2 cl cointreau, el. Trippel sec
  • 2 cl citronsaft
  • 2 cl sockerlag
  • 4 cl äppelmust

Garnering

  • sodavatten, efter smak
  • äggvita, valfritt
  • 1 klyfta citron
  • frysta hallon

Gör så här

  1. Blanda whisky, cointreau, citronsasft, sockerlag och äggvita i en shaker och skaka drinken. (Vill du inte ha ett skumlager på toppen, strunta i att tillsätta äggvita).
  2. Häll upp stora isbitar i rocksglas (whiskyglas) och tryck ner en citronskiva.
  3. Häll över drinkblandningen över isen och toppa med lite sodavatten och frysta hallon. (Viktigt att inte tillsätta kolsyrade drycker förrän efter du skakat drinken. Annars kan shaken lätt ”explodera”)