Lyckokakor á la klassiska rullrån

Lykokakor á la klassiska rullrån 01
Foto: Tv4
Hilda Kirkhoff
Hilda Kirkhoff

Lyckokakor á la klassiska rullrån

1

7 ingredienser

1 h

Har du testat att göra dina egna lyckokakor? Det är både roligt och värligt uppskattat!

Ingredienser

portioner sats
  • 135 g smör
  • 25 g smör (till gräddning)
  • 1,5 strösocker
  • 1,5 dl mjölk
  • 1,5 dl vatten, kallt
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Blanda ner resterande ingredienser i smöret och rör om till en klumpfri smet.
  3. Låt smeten stå över natten i kylen.
  4. Värm upp rånjärnet till medelvärme och lägg cirka 0,5–1 msk smet i mitten på järnet, grädda till gyllene färg.
  5. Ta bort flarnet och lägg en lyckolapp i mitten på flarnet. Vik på mitten och sen till en fjärdedel, låt svalna.
  6. Använd gärna två glas som stöd så flarnet stelnar ihop vikt.