Lyckokakor á la klassiska rullrån
Lyckokakor á la klassiska rullrån
7 ingredienser
1 h
Har du testat att göra dina egna lyckokakor? Det är både roligt och värligt uppskattat!
Ingredienser
- 135 g smör
- 25 g smör (till gräddning)
- 1,5 strösocker
- 1,5 dl mjölk
- 1,5 dl vatten, kallt
- 3 dl vetemjöl
- 3 tsk vaniljsocker
Gör så här
- Smält smöret och låt svalna.
- Blanda ner resterande ingredienser i smöret och rör om till en klumpfri smet.
- Låt smeten stå över natten i kylen.
- Värm upp rånjärnet till medelvärme och lägg cirka 0,5–1 msk smet i mitten på järnet, grädda till gyllene färg.
- Ta bort flarnet och lägg en lyckolapp i mitten på flarnet. Vik på mitten och sen till en fjärdedel, låt svalna.
- Använd gärna två glas som stöd så flarnet stelnar ihop vikt.