Lutfisk i mikrovågsugn

Lutfisk i mikrovågsugn
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lutfisk i mikrovågsugn

6 ingredienser

Lutfisk bör alltid ligga i vatten några timmar till 1 dygn, innan den kokas. Lutfisken får då en fastare konsistens och eventuella rester av lutvattnet försvinner. Bästa sättet att koka lutfisk är faktiskt i mikrovågsugn.

Ingredienser

portioner
  • 2 förp lutfisk
  • 2 tsk salt

Till servering:

  • potatis, kokt
  • béchamelsås
  • skånsk senap
  • gröna ärtor

Gör så här

  1. Vattna ur fisken. Lägg den i en rymlig form med skinnsidan ner. Salta – fisken blir något fastare. Eller salta efteråt – fisken blir något lösare.
  2. Täck med plastfolie eller lock. Kör 6 min på full effekt. Vrid formen och kör ytterligare 6 min. Låt värmen utjämnas.
  3. Servera fisken med bechamelsås, skånsk senap och gröna ärter. Kokt potatis är gott till.