Lunchpepparkakor
Lunchpepparkakor
12 ingredienser
Rejäla, underbart småsega kakor som passar utmärkt med en skiva ost.
Ingredienser
- 3 dl strösocker
- 4 dl sirap
- 150 g smör
- 1 msk malen kanel
- 0,5 msk malen ingefära
- 0,5 msk malen nejlika
- 2 ägg
- 2 äggulor
- 1 dl mjölk
- 2 tsk bikarbonat
- 2 tsk hjorthornssalt
- 18-19 dl vetemjöl
Gör så här
- Koka upp socker och sirap, slå det hett över smör och kryddor. Vispa ihop alla ägg och mjölk och rör ner.
- Blanda bikarbonat och hjorthornsalt med den mindre mängden mjöl och arbeta in till en smidig deg. Lägg degen i plast i kylen 1 dygn.
- Värm ugnen till 200°. Dela degen i bitar, rulla ut tjocka längder och skär kakor som läggs på plåt med bakpapper. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt svalna på galler.