Lufttorkad skinka med päronsalsa

Lufttorkad skinka med päronsalsa
Foto: Tv4

Lufttorkad skinka med päronsalsa

Av: Maria Sällström

Från: Fiskedestination

10 ingredienser

1 h

Den här fräscha förrätten bestående av lufttorkad skinka och päronsalsa förgyller vilken middag som helst!

Ingredienser

portioner
  • 1 chilipeppar
  • 2 msk färsk ingefära
  • 1 msk färsk mynta
  • 0,5 dl citronsaft, koncentrerad
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 päron (mellanstora)
  • 4 skivor bröd
  • 8 skivor lufttorkad skinka
  • krasse

Gör så här

  1. Dela och skär chilipepparn i bitar. Riv ingefäran och finhacka myntan. Lägg allt i en bunke tillsammans med citronsaft, olivolja och salt. Låt sedan stå och dra i en timme.
  2. Skär päronen i skivor och lägg ner i blandningen.
  3. Smörstek brödskivorna.
  4. Lägg päronsalsan på brödskivorna och garnera med krasse.