Kycklingbiffar med mango chutney
Kycklingbiffar med mango chutney
13 ingredienser
Kycklingbiffar med mango chutney och kokosris. Om du har tid låter du kokosflingorna dra i lite mjölk 20 minuter eller mer. /Lotta Lundgren
Receptet kommer från kokboken Om jag var din hemmafru
Uttrycket smörja kråset används godtyckligt i betydelsen äta mycket. Gör man en hastig analys av begreppet upptäcker man dock att kråset ingalunda blir smort bara för att man stoppar in mat i munnen och sväljer. Kråset sitter nämligen inte i halsen, utan utanpå, i höjd med halsgropen. Att på allvar smörja kråset kräver alltså att maten skyfflas in i ansiktet med sådan fart och fläkt att en del strilar ner över hakan och vidare nedför halsen för att ansamlas i själva kråsområdet. Så har vi rett ut den saken. /Lotta Lundgren
Fler recept från
Ingredienser
Kycklingbiffar
- 0,5 dl riven kokos
- 500 g kycklinglårfilé
- 1 tsk kardemumma hela frön
- 1 ägg
- 0,5 dl ströbröd
- 0,5 tsk salt
Kokosris
- 3 dl basmatiris
- 1 förp kokosmjölk [400 ml]
- 2 dl vatten
- 0,5 krm salt
- 4 ev limeblad
Serveras med
- mango chutney
- limefrukt, klyftor
Gör så här
Kycklingbiffar
- Kör lårfiléerna till medelgrov färs i din matberedare.
- Rosta kardemumman någon minut i torr panna tills den doftar och krossa den
- sedan i mortel.
- Rör ihop kycklingfärs, kardemumma, ägg, ströbröd, salt och urkramade
- kokosflingor.
- Forma färsen till trinda biffar och stek gyllene på båda sidor i lite smör eller olja.
- Lägg därefter lock på stekpannan och låt gå klart på låg värme, ca 10 minuter.
Kokosris
- Måtta upp ris, kokosmjölk, vatten och salt i en kastrull.
- Tryck ner limebladen.
- Koka som vanligt ris fast gärna på något lägre värme, knappt 20 minuter eller tills riset absorberat all vätska.
- Servera kycklingbiffarna med kokosris, mango chutney och limeklyftor.