Citronbakad fisk med tomat och basilika

Citronbakad fisk med tomat och basilika
Foto: Pelle Bergström
Lotta lundgren
Lotta lundgren

Citronbakad fisk med tomat och basilika

78

11 steg att laga

9 ingredienser

Lättlagad fisk i ugn som serveras med tomat, citron och basilika. Fräsch middag på under 30 minuter!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g körsbärstomater
  • 3 citroner
  • 3 klyfta vitlök
  • 2 kruka basilika
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 tsk salt
  • 4 port fiskfilé

Serveras med

  • couscous (bulgur eller potatis)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader, grillvärme.
  2. Skiva tomaterna.
  3. Tvätta och riv med lätt hand zesten (det yttersta gula skalet) av citronerna.
  4. Skiva vitlöksklyftorna ytterst fint.
  5. Plocka bladen från basilikan.
  6. Rör samman olivolja, citronzest, vitlök, honung och salt i en skål, tillsätt tomater och basilika och rör om.
  7. Lägg ut ett ark bakplåtspapper i en långpanna och bred ut tomatblandningen mitt på.
  8. Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem ovanpå.
  9. Skiva de zestade citronerna tunt och täck fisken med dem.
  10. Låt fisken gå klart i ugnen, ca 15 minuter eller mer beroende på fiskfiléernas tjocklek.
  11. Servera med couscous, bulgur, eller någon form av potatis.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer