Citronbakad fisk med tomat och basilika

59 röster
4
Citronbakad fisk med tomat och basilika
Foto: Pelle Bergström

Lättlagad fisk i ugn som serveras med tomat, citron och basilika. Fräsch middag på under 30 minuter!

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g körsbärstomater
  • 3 citroner
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 krukor basilika
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 tsk salt
  • 4 port fiskfilé

Serveras med

  • couscous, bulgur eller potatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader, grillvärme.
  2. Skiva tomaterna.
  3. Tvätta och riv med lätt hand zesten (det yttersta gula skalet) av citronerna.
  4. Skiva vitlöksklyftorna ytterst fint.
  5. Plocka bladen från basilikan.
  6. Rör samman olivolja, citronzest, vitlök, honung och salt i en skål, tillsätt tomater och basilika och rör om.
  7. Lägg ut ett ark bakplåtspapper i en långpanna och bred ut tomatblandningen mitt på.
  8. Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem ovanpå.
  9. Skiva de zestade citronerna tunt och täck fisken med dem.
  10. Låt fisken gå klart i ugnen, ca 15 minuter eller mer beroende på fiskfiléernas tjocklek.
  11. Servera med couscous, bulgur, eller någon form av potatis.
29 mars 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept