Ljummen vetesallad

Ljummen vetesallad
Foto: Tv4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Ljummen vetesallad

13 ingredienser

30 m

Ljummen vetesallad med päron, ost, lime och honung.

Ingredienser

portioner
  • 3 dl matvete
  • 1 dl sötmandel
  • 100 g chèvreost
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vetemjöl
  • ströbröd
  • 2 msk smör
  • 2 päron, fasta
  • 1 limefrukt, saften
  • 2 msk honung
  • 1 knippe mynta
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek mandeln i en panna med lite olja 2-3 minuter.
  3. Skär osten i åtta lika stora skivor.
  4. Knäck ägget i en djup tallrik och vispa upp det lätt. Häll vetemjöl och ströbröd i andra tallrikar.
  5. Vänd osten först i vetemjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd. Stek bitarna gyllenbruna i smöret. Låt vila och dela sedan i grova bitar.
  6. Kärna ur och skär päronen i små bitar. Stek dem mycket hastigt i smör i en stekpanna.
  7. Vänd ner matvete och limesaft bland päronbitarna. Salta och peppra.
  8. Lägg vetesalladen på ett fat. Strö över chèvreost, honung, mynta och mandlar.