Ljummen" kanske låter lite trist. Men byter man språk och kallar salladen för "tiede", vilket är franska för ljummen, blir det genast roligare. Eller vad sägs om engelskans "wilted greens". Ett underbart ord för en underbar maträtt!
Bryt broccolin i små buketter. Skala löken och skär den i strimlor. Hetta upp en stekpanna/wok, häll på 1 msk olja och snabbstek sockerärter, minimajs, broccoli och lök i 30 sekunder. Grönsakerna ska precis bli mjuka. Krydda noga med salt peppar.
Ansa bladspenaten och skär bort grova bladnerver. Bottna 4 skålar eller fat med spenaten. Dela körsbärstomaterna.
Lägg upp de varma grönsakerna på spenatbädden. Lägg på körsbärstomaterna och droppa olja och balsamvinäger över alltsammans. Kolla kryddning med salt och peppar.
Tips: Extra matig blir salladen med tofu, tärnad fetaost eller grillad halloumi.