Ljummen och matig sallad med en bas på betor och belugalinser dressad i en citrusvinägrett med tahini. Till salladen serverar Emma stekt ankbröst i skivor.
Koka betorna mjuka i saltat vatten, lägg undan en polkabeta till servering.
Koka belugalinserna med buljongtärningen enligt anvisning på förpackningen.
Fortsätt med dressingen. Skala och riv gurkmejan ner i en skål. Skala, riv och pressa ut saften ur ingefäran ner i skålen. Tillsätt övriga ingredienser. Vispa ihop till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
Rosta hasselnötterna i olja i en stekpanna. Salta och lägg åt sidan.
Skär spetskålen i bitar och lägg i en bunke. Häll på lite olivolja och tillsätt pressad vitlök och salt. Massera kålen så att den blir lite mjuk. Stek kålblandningen lätt i stekpanna strax före servering.
Pilla ur granatäpplekärnor. Hacka nötterna grovt. Skala och hyvla polkabetan tunt.
Häll av betorna och låt de svalna. Dra bort skalet under rinnande kallt vatten. Skär betorna i grova bitar. Blanda betor, linser, spetskål, granatäpplekärnor och riven parmesan.
Lägg upp salladen på tallrikar och toppa med mâchesallad och hasselnötter.
Servera med stekt skivat ankbröst och dressingen vid sidan om.