Ljummen sallad med betor, linser och stekt ankbröst
Ljummen sallad med betor, linser och stekt ankbröst
23 ingredienser
Ljummen och matig sallad med en bas på betor och belugalinser dressad i en citrusvinägrett med tahini. Till salladen serverar Emma stekt ankbröst i skivor.
Ingredienser
Sallad
- 2-3 polkabetor (o)
- 2-3 gulbetor
- 0,5 dl belugalinser
- 0,5 grönsaksbuljongtärning
- 0,75 dl hasselnötter
- 100 g spetskål
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 granatäpple
- 65 g mâchesallad
- 30 g parmesanost, grovt riven
- olivolja
- salt
- peppar
Dressing
- 2 cm färsk gurkmeja
- 3 cm färsk ingefära
- ev 0,5 msk honung
- 1 msk tahinipasta (ljus)
- 1 apelsin, pressad saft
- 1 citron, pressad saft
- 1 klyfta vitlök, finriven
- salt
- peppar
Till servering
- 2 ankbröst, stekt (eller kycklingbröstfilé)
Gör så här
- Koka betorna mjuka i saltat vatten, lägg undan en polkabeta till servering.
- Koka belugalinserna med buljongtärningen enligt anvisning på förpackningen.
- Fortsätt med dressingen. Skala och riv gurkmejan ner i en skål. Skala, riv och pressa ut saften ur ingefäran ner i skålen. Tillsätt övriga ingredienser. Vispa ihop till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
- Rosta hasselnötterna i olja i en stekpanna. Salta och lägg åt sidan.
- Skär spetskålen i bitar och lägg i en bunke. Häll på lite olivolja och tillsätt pressad vitlök och salt. Massera kålen så att den blir lite mjuk. Stek kålblandningen lätt i stekpanna strax före servering.
- Pilla ur granatäpplekärnor. Hacka nötterna grovt. Skala och hyvla polkabetan tunt.
- Häll av betorna och låt de svalna. Dra bort skalet under rinnande kallt vatten. Skär betorna i grova bitar. Blanda betor, linser, spetskål, granatäpplekärnor och riven parmesan.
- Lägg upp salladen på tallrikar och toppa med mâchesallad och hasselnötter.
- Servera med stekt skivat ankbröst och dressingen vid sidan om.