Mintbrownies i burk

Mintbrownies i burk
Foto: Jenny Grimsgård
Emelie Holm
Emelie Holm

Mintbrownies i burk

14 ingredienser

En fräsch efterrätt som kommer i små portioner. Perfekt att ge bort om du är bortbjuden! Recept från boken Liten kaka.

Ingredienser

portioner6 - 8

Brownies

  • 200 g mörk choklad
  • 50 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 tsk pepparmintsarom

Färskostfrosting

  • 300 g färskost, rumsvarm
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl florsocker
  • 0,5 citron, zest

Garnering

  • färsk mynta
  • mintchoklad, på bilden är det M&M’s mintchoklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Bryt chokladen i bitar och lägg dem och smör i en skål. Ställ skålen på en kastrull med sjudande vatten och låt smälta.Ta skålen från värmen.
  3. Vispa ägg och socker ljust och fluffigt. Vänd ner äggvispet i chokladblandningen.
  4. Sikta mjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner i blandningen lite i taget tills allt har blandats ordentligt. Avsluta med att blanda i pepparmintsaromen.
  5. Klipp ut ett bakplåtspapper så det täcker bottnen av en avlång gratängform, ca 35 x 20 centimeter. Fördela smeten i formen.
  6. Grädda i cirka 25–30 minuter. Låt svalna.

Montering

  1. Skär eller stansa ut runda bitar som passar i de utvalda burkarna.
  2. Lägg en browniebotten i burkarna, spritsa sedan på frosting, lägg på ytterligare en botten och avsluta med att spritsa på frosting.
  3. Garnera med myntablad och mintchoklad.