Renskavssoppa

7 röster
4

Receptet kommer fån boken Soppor, bröd & röror.

Se fler recept från boken

Soppor, bröd & röror


Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 gul lök
  • 1 liten purjolök
  • 2 msk raps- eller solrosolja, eller smör
  • 150 g kantareller
  • 1 förp renskav (à ca 240 g)
  • 4 potatisar, medelstora
  • 1,5 l köttbuljong
  • 1 msk soja
  • 3 msk rårörda lingon
  • salt och peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala och hacka löken.
  2. Skiva purjolöken.
  3. Fräs dem tillsammans i olja eller smör i en kastrull.
  4. Ansa kantarellerna och skär de stora i mindre bitar.
  5. Tillsätt dem och fräs i ytterligare några minuter.
  6. Lägg i renskavet, fryst eller lätt tinat.
  7. Sära på bitarna och bryn tills de fått färg.
  8. Skala och skär potatisen i tärningar.
  9. Lägg dem i kastrullen, häll på buljongen och låt koka på låg värme tills potatisen är mjuk.
  10. Tillsätt sedan soja och lingon. Salta och peppra efter smak.
10 augusti 2011
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...