Systrarna Eisenmans fruktsallad med yoghurt, honung och mandel

Systrarna Eisenmans fruktsallad med yoghurt, honung och mandel
Foto: Roland Persson
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Systrarna Eisenmans fruktsallad med yoghurt, honung och mandel

Av: Lisa och Monica Eisenman

Från: Vinterns söta

10 ingredienser

En lyxigare variant av fruktsallad! Receptet ger 4-6 portioner.

Ingredienser

  • 1 äpple
  • 1 päron
  • 1 tsk citron, färskpressad
  • 1 nypa kanel
  • ev 1 nypa stjärnanis
  • ca 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1-2 dl honung, flytande
  • 0,5-1 dl mandelspån, rostade
  • stjärnanis

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär frukten i kuber.
  2. Blanda med citronsaft, kanel och stjärnanis.
  3. Blanda yoghurt med vaniljsocker.
  4. Varva ingredienserna i vackra glas i följande ordning: honuing, yoghurt, frukt och mandel. Dekorera med stjärnanis och servera direkt.