Lavendel- och citronpannacotta
Lavendel- och citronpannacotta
7 ingredienser
Härligt len och somrig pannacotta med smak av lavendel och citron.
Ingredienser
- 2 gelatinblad
- 1 msk torkade lavendelblommor
- 5 dl vispgrädde
- 0,5 dl strösocker
- 1 citron, rivet skal från
Hallonsås
- ca 200 g hallon
- 1 dl florsocker
Gör så här
- Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
- Värm lavendeln under omrörning i en tjockbottnad
- kastrull i ca 20 sekunder. Häll i grädde och socker och
- sjud på svag värme i ca 3 minuter.
- Sila bort lavendeln och rör ner citronskalet.
- Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och lös
- upp dem i gräddkrämen.
- Fyll sex glas till 3/4 med kräm. Låt stå i kylskåpet i
- ca 3 timmar eller tills krämen har stelnat.
- Mixa hallon och fl orsocker med en mixerstav eller i
- matberedare. Häll hallonsås på toppen av varje pannacotta
- och servera.