Lavendel- och citronpannacotta

Lavendel- och citronpannacotta
Foto: Ulrika Ekblom
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Lavendel- och citronpannacotta

10

7 ingredienser

Härligt len och somrig pannacotta med smak av lavendel och citron.

Ingredienser

portioner5
  • 2 gelatinblad
  • 1 msk torkade lavendelblommor
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 citron, rivet skal från

Hallonsås

  • ca 200 g hallon
  • 1 dl florsocker

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  2. Värm lavendeln under omrörning i en tjockbottnad kastrull i ca 20 sekunder. Häll i grädde och socker och sjud på svag värme i ca 3 minuter.
  3. Sila bort lavendeln och rör ner citronskalet.
  4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och lös upp dem i gräddkrämen.
  5. Fyll sex glas till 3/4 med kräm. Låt stå i kylskåpet i ca 3 timmar eller tills krämen har stelnat.
  6. Mixa hallon och fl orsocker med en mixerstav eller i matberedare. Häll hallonsås på toppen av varje pannacotta och servera.