Saffranspannacotta med pepparkaksmulor

106 röster
6
Saffranspannacotta med pepparkaksmulor
Foto: Recept.nu

Pannacotta, den perfekta efterrätten om man vill kunna förbereda. Här i Lisa och Monica Eisenmans underbart goda och lena julvariant.

Visa mer
6

Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 1 st vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 g saffran
  • 0,5 dl strösocker
  • 4-5 st pepparkakor, smulade

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
  2. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg fröna och stången i en kastrull.
  3. Häll på grädde, socker och saffran och låt blandningen sjuda över låg värme i ca 3 minuter.
  4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och vispa ner dem i grädden.
  5. Ta sedan bort vaniljstången och fördela saffranskrämen i portionsformar.
  6. Låt stå i kylskåpet i ca 3 timmar eller till de har stelnat.
  7. Strö över pepparkakssmulorna när pannacottan ska serveras.
26 november 2010
Kökets kurser

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept