Tabbouli på dinkelris
Tabbouli på dinkelris
11 ingredienser
45 min
En fräsch, klassiskt orientalisk rätt som här fått sällskap av matig dinkel. Gott till såväl kött som fisk.
Ingredienser
- 4 dl kokt dinkelris (kokt i grönsaksbuljong)
- 0,5 gurka, finhackad
- 3 tomater, urkärnad och finhackad
- 2 klyftor vitlök, finhackade
- 1 rödlök, finhackad
- 1 citron, skal och saft
- 1 dl olivolja
- 0,5 kruka mynta, grovhackad
- 0,5 kruka persilja, grovhackad
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Blanda samman gurka, tomater, vitlök och rödlök i en bunke tillsammans med dinkelris, skal och saft av citron samt olivolja. Grovhacka mynta och persilja och vänd ner i blandningen. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå i minst 30 minuter så smakerna hinner gå samman innan servering.