Gnoccisallad med citron och parmesan

Gnoccisallad med citron och parmesan
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Gnoccisallad med citron och parmesan

10 ingredienser

Perfekt sallad för såväl hemmamiddag som picnicklunch. För att undvika trista salladsblad och smulig ost är det dock klokast att ta med detta i separata behållare.

Ingredienser

  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 schalottenlökar, strimlade
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 citron, skalet (saften från 0,5)
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • salt
  • peppar
  • 750 g färsk gnocchi
  • 35 g bladspenat
  • parmesanost, hyvlad

Gör så här

  1. Blanda samman vinäger, schalottenlök, olivolja, samt saft och skal från citronen med riven vitlök samt salt och peppar.
  2. Koka gnocchin i saltat vatten i 2-3 minuter eller tills potatispastan flyter upp till ytan. Använd en stor kastrull.
  3. Häll av pastan och sväng försiktigt runt den med vinägretten när den fortfarande är varm.
  4. Täck över och låt stå fram tills servering.
  5. Sväng runt med bladspenat och hyvlad parmesan när det är dags att äta.