Snabb lasagne med ricotta, tomat, basilika
Snabb lasagne med ricotta, tomat, basilika
10 ingredienser
35 min
Färska lasagneplattor är en vardagsräddare i nöden. Ricotta är en italiensk färskost som ger lasagnen en härlig krämighet.
Servera lasagnen med en stor härlig sallad.
Ingredienser
- 1 förp färska lasagneplattor
- 2 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 5 dl lättmjölk
- 100 g parmesanost, riven
- 250 g ricotta
- 8 tomater, finhackade
- 0,5 kruka basilika, finhackad
- 1 rödlök, strimlad
- 3 klyftor vitlök, finhackade
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret i en kastrull och rör ner vetemjöl.
- Tillsätt lite av mjölken och vispa tills du har en klumpfri sås.
- Rör då ned resten av mjölken och koka upp under omrörning.
- Ta bort kastrullen från värmen och rör ner 2/3 av parmesanosten. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Blanda samman ricotta, tomat, basilika, rödlök och vitlök. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Täck botten av en gratängform med pastaplattor och bred ett tunt lager av ricottablandningen över.
- Täck med en pastaplatta och lite ostsås ovanpå det.
- Fortsätt varva ricottablandning, pastaplattor och ostsås tills formen är fylld.
- Avsluta med lite ostsås och det sista av parmesanosten.
- Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.