Heta hallongrottor
Heta hallongrottor
11 ingredienser
50 min
Här har de klassiska hallongrottorna piggats upp av rödvin och svartpeppar – en självklar favorit till kaffet! Räcker till 30-35 st kakor.
Ingredienser
Hallonsylt
- 200 g frysta hallon
- 1 dl strösocker
- 1 dl rött vin
- 1 tsk svartpeppar, grovmalen
- 1 msk certo pektin
Kakdeg
- 3,5 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1 dl strösocker
- 1 tsk bakpulver
- 2 msk vaniljsocker
- 200 g smör, kylskåpskallt
Gör så här
- Hallonsylt: Blanda hallon, strösocker, rödvin och svartpeppar i en kastrull och låt koka upp. Koka under omrörning i ca 10-12 minuter. Blanda sedan ner pektinet enligt föreskrift och koka kraftigt i en minut under omrörning. Låt svalna.
- Kakdeg: Blanda snabbt ihop samtliga ingredienser till degen, antingen för hand eller i matberedare. Låt degen ligga i kylskåp i minst 30 minuter.
- Utbakning: Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ut småkaksformar på bakplåtar. Dela degen i 30-35 bitar och rulla bitarna till små kulor. Lägg ner kulorna i formarna och gör med hjälp av ett finger en fördjupning i varje kaka. Fyll fördjupningen med en klick hallonsylt, det går absolut enklast om man spritsar i sylten.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.