Julkompott på torkad frukt, te och glögg

Julkompott på torkad frukt, te och glögg
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Julkompott på torkad frukt, te och glögg

1

12 ingredienser

15 min + 0,5 dygn

Mitt köks hemgjorda julkompott på torkad frukt, te och glögg. Perfekt till julbordet!

Ingredienser

  • 100 g torkade aprikoser
  • 100 g torkade fikon
  • 100 g katrinplommon
  • 100 g torkade tranbär
  • 2 kanelstänger
  • 3 stjärnanis
  • 4 hela nejlikor
  • 5 dl Earl Grey-te
  • 2 dl glögg
  • 2 msk akaciahonung

Till servering

  • kex
  • Ost

Gör så här

  1. Skär all frukt i ganska stora bitar. Lägg frukt, tranbär och kryddor i en skål. Slå över te och hälften av glöggen. Täck över och låt stå över natten. Har du bråttom kan du hoppa över det här momentet och låta det sjuda lite längre i stället.
  2. Häll upp alltsammans i en kastrull. Koka upp, tillsätt honung, sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter. Ta bort från plattan och häll i resten av glöggen. Låt svalna.
  3. Servera gärna med kex och goda ostar.
TIPS!
läs mer
Räksallad med grön sparris och citroninlagd avokadoNY

16 fräscha vårrecept

Enkelt och hälsosamt

Läs mer