Färskostdipp och cruditéer

9 röster

Färskoströra med örter och vitlök att servera som dipp till knapriga grönsaker och kex. Ett gott och enkelt tilltugg som går snabbt att svänga ihop.

Visa mer

Du behöver

  • 150 g färskost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka timjan
  • 20 rosepepparkorn
  • 1 fänkål
  • 6 gröna sparrisar
  • 2 morötter
  • valfria kex
  • iskallt vatten

Gör så här

  1. Hacka eller mortla rosépeppar och blanda med färskosten.
  2. Skär timjan fint och bland ner i dippen.
  3. Skär ner alla grönsaker i stavar, samma storlek och form på samtliga.
  4. Lägg sedan grönsakerna i en skål med iskallt vatten, då blir grönsakerna krispiga.
  5. Servera i skålar med dippen.
10 maj 2013

Fler goda recept