Färskostdipp och cruditéer

Spela video Färskostdipp och cruditéer
Foto: TV4

Färskoströra med örter och vitlök att servera som dipp till knapriga grönsaker och kex. Ett gott och enkelt tilltugg som går snabbt att svänga ihop.

10 maj 2013

Du behöver

  • 150 g färskost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka timjan
  • 20 rosepepparkorn
  • 1 fänkål
  • 6 gröna sparrisar
  • 2 morötter
  • valfria kex
  • iskallt vatten

Gör så här

  1. Hacka eller mortla rosépeppar och blanda med färskosten.
  2. Skär timjan fint och bland ner i dippen.
  3. Skär ner alla grönsaker i stavar, samma storlek och form på samtliga.
  4. Lägg sedan grönsakerna i en skål med iskallt vatten, då blir grönsakerna krispiga.
  5. Servera i skålar med dippen.
Kommentera receptet

Fler goda recept