Färskostdipp och cruditéer

Färskostdipp och cruditéer
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2025
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2025

Färskostdipp och cruditéer

9 ingredienser

Färskoströra med örter och vitlök att servera som dipp till knapriga grönsaker och kex. Ett gott och enkelt tilltugg som går snabbt att svänga ihop.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 150 g färskost
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 kruka timjan
  • 20 rosépepparkorn
  • 1 fänkål
  • 6 gröna sparrisar
  • 2 morötter
  • valfria kex
  • vatten, iskallt

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Hacka eller mortla rosépeppar och blanda med färskosten.
  2. Skär timjan fint och bland ner i dippen.
  3. Skär ner alla grönsaker i stavar, samma storlek och form på samtliga.
  4. Lägg sedan grönsakerna i en skål med iskallt vatten, då blir grönsakerna krispiga.
  5. Servera i skålar med dippen.