Höstgryta med kaffe och choklad

Höstgryta med kaffe och choklad
Foto: Tv4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Höstgryta med kaffe och choklad

26

12 ingredienser

ca 2 h

Höstgryta på högrev med morötter, karljohanssvamp och fänkål. Ge grytan mustig smak med kaffe och choklad.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner4
  • 800 g högrev
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 6 champinjoner
  • 25 g torkad karljohanssvamp
  • 2 tsk korianderfrö
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 20 kaffebönor
  • 1 l kalvbuljong, kokad
  • 3 dl rött vin
  • choklad (efter smak)

Gör så här

  1. Hacka gul lök och vitlök, skala morötterna och skär i grova bitar.
  2. Skär champinjonerna i grova bitar.
  3. Putsa högrevet och skär det i tärningar om ca två gånger två centimeter. Krossa korianderfrö, fänkålsfrö och kaffe i en mortel.
  4. Bryn köttet i oljan i en stor kastrull, tillsätt den hackade löken och morötterna och låt fräsa en liten stund tillsammans med de mortlade kryddorna.
  5. Tillsätt svamp, rödvin och kalvfond och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i ca två timmar eller tills köttet är mört.
  6. Sänk värmen ytterligare och tillsätt chokladen under omrörning.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Red eventuellt av grytan med exempelvis maizenamjöl.