Falukorv på Medelhavsvis

Medelhavsfalukorv
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2016

Falukorv på Medelhavsvis

172

4 steg att laga

13 ingredienser

ca 20 min

Smaskig falukorv på medelhavs vis - i en gratäng med tomatsås med aubergine, zucchini och getost.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner

Medelhavsfalukorv

  • 600 g falukorv
  • 200 g getost
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 1 paprika
  • 4 klyfta vitlök
  • 2 gul lök
  • 10 kvist timjan
  • 3 kvist rosmarin
  • 5 dl passerade tomater
  • olja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Medelhavsfalukorv
    Skär alla grönsaker i centimeterstora tärningar. Hacka vitlöken. Fräs sedan i olja i en gryta som är ugnssäker.
  2. Tillsätt hackade örter och passerad tomat. Låt allt koka ihop så att konsistensen tjocknar. Smaka av med alt och peppar.
  3. Skär centimeter tjocka skivkar av korven. Stick ner korven så den täcks av grönsaksröran och toppa med brytna bitar av getost.
  4. Skicka in heta grytan i ugnen och baka på 230 grader, ca 10 min, tills den fått fin yta.