• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Gino med färska jordgubbar

Gino
Foto: Tv4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Gino med färska jordgubbar

6 steg att laga

7 ingredienser

Lisas recept på gino, en enkel efterrätt med banan, kiwi, jordgubbar och gratinerade med vit choklad.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 bananer
  • 2 kiwis
  • 20 jordgubbar
  • 200 g vit choklad
  • 5 msk grädde
  • 1 äggula
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Skala banan och kiwi och skiva ner i mindre bitar. Snoppa jordgubbarna och dela dem i halvor.
  2. Fördela frukten i fyra stycken ungssäkra skålar.
  3. Riv en tredjedel av chokladen och blanda med grädden och äggulan.
  4. Fördela chokladgrädden över skålarna och toppa med rikligt av riven vit choklad.
  5. Baka i ugnen, ovanvärme, på 230 grader i 5 minuter tills chokladen smält.
  6. Servera din goda gino med vanlijglass.