Indisk köttfärsgryta

Indisk köttfärsgryta
Foto: Lisa Lemke
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Indisk köttfärsgryta

139

12 ingredienser

15 min

Indisk köttfärsgryta, snabb vardagsmat. Du kan även använda dig av lammfärs om du vill ha variation. /Lisa Lemke

Ingredienser

portioner4
  • 600 g blandfärs
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 purjolök, grovstrimlad
  • 3 klyftor vitlök, finhackade
  • 100 g torkade aprikoser, grovhackad
  • 1 msk curry (vanlig eller stark)
  • 1 krm malen kardemumma
  • 1 förp kokosmjölk
  • 2 dl röda linser

Serveras med

  • grönsallad
  • kokt ris
  • ev naanbröd

Gör så här

  1. Hetta upp en stekgryta eller stekpanna med olja.
  2. Fräs purjolök och vitlök på mellanvärme i någon minut.
  3. Tillsätt färsen samt curry och kardemumma och bryn allt i ett par minuter tills färsen är genomlagad.
  4. Rör ner kokosmjölk, aprikoser och linser och låt koka upp på mellanvärme.
  5. Lägg på ett lock och låt sjuda i ca 10 minuter eller tills linserna är färdigkokta. Rör om då och då under tiden.
  6. Servera till grönsallad, kokt ris och eventuellt naanbröd.