Vegetarisk cannelloni med spenat och ricotta

90 röster
4
4
4 portioner

Du behöver

Vegetarisk cannelloni

  • 8 st färska pastaplattor
  • 400 g babyspenat
  • 200 g parmesanost
  • 200 g ricottaost
  • 2 st gul lök
  • 4 st vitlök
  • 750 g krossade tomater
  • 1 st lagerblad
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja

Gör så här

  1. Vegetarisk cannelloni
    Hacka alla lök fint, hälften av löken i en kastrull, hälften i en annan.
  2. I kastrull ett, svetta löken och tillsätt krossade tomater samt ett krossat lagerblad.
  3. I kastrull två, svetta löken och tillsätt all babyspenat.
  4. Låt tomatsåsen koka i ca 15 minuter, smaka av med salt och peppar. Mixa sedan med stavmixer till en slät sås.
  5. När spenaten är klar, ställ åt sidan och låt den kallna lite. 
  6. Ta bort vätskan från spenaten, vänd ner ricotta och fem sjättedelar av den rivna parmesanosten. Lite salt och peppar.
  7. Ta fram pastaplattorna, lägg ut spenat- och ricottaröran i nederkant på pastaplattan och rulla ihop. 
  8. Lägg ner pastarullarna i en ugnsfast form. Lägg endast ett lager. Fördela tomatsåsen över och toppa med parmesan.
  9. In med din cannelloni i ugnen, 200 grader i cirka 10 minuter. Smaklig måltid!
29 oktober 2012

Fler goda recept