Omelett på två olika sätt
Omelett på två olika sätt
13 ingredienser
15 min
Omelett går snabbt att fixa till frukost! Här är ett recept på ostomelett och ett recept på italiensk omelett.
Se Lisa Lemke laga receptet


Ingredienser
Ostomelett
- 3 ägg
- 3 msk vatten
- lagrad ost, riven
- salt
- olja, att steka i
Italiensk omelett
- 3 ägg
- 3 msk vatten
- 8 champinjoner
- 0,5 tomat
- 0,5 gul lök
- salt
- peppar
- olja, att steka i
Gör så här
Ostomelett
- Blanda ägg, vatten och en nypa salt. Rör om försiktigt.
- Häll i olja i pannan. Stek försiktigt under omrörning, när omeletten börjar bli fast, tillsätt riven ost på toppen.
Italiensk omelett
- Blanda ägg och vatten. Rör om försiktigt. Skiva champinjoner, tomat och lök i tunna skivor.
- Häll i olja i en stekpanna. Stek det skivade i stekpannan i några minuter.
- Tillsätt äggblandningen, höj värmen. Rör om under stekningen. När omeletten börjar bli fast, smaka av med salt och peppar.
Matsortera dina äggskal och lökskal till återvinning och njut av din omelett!