Citron- och ingefärsdrömmar

13 röster
30 min
Citron- och ingefärsdrömmar
Foto: Henrik Fritiof
30 min

Du behöver

  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 dl neutral olja
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 1,5 msk malen ingefära
  • 1 citron, skalet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör, olja och socker vitt och fluffigt med hjälp av en elvisp med degkrokar. Blanda resten av de torra ingredienserna med rivet citronskal och rör ner allt i smörblandningen.
  2. Rulla degen till ca 45 små bollar och lägg dem glest på bakplåtspappersklädda plåtar. Tryck till dem försiktigt med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter och låt svalna på galler.
15 juli 2009

Fler goda recept