Müsli med yoghurt och bär

Foto: TV4
Müsli med yoghurt och bär
16 ingredienser
30 min
Matkreatören Lisa Eisenman Frisk visar hur du gör en riktigt fin helgbrunch till den du tycker om.
Müslin kan förvaras i en burk med lock i upp till en månad.
Ingredienser
- 6 dl vaniljyoghurt
- 2 dl bär, färska eller frysta
- 1 dl rågflingor
- 1 dl havregryn
- 2 msk solroskärnor
- 2 msk pumpakärnor
- 2 msk riven kokos
- 1 msk linfrön
- 2 msk blandade nötter, hackade
- 1 msk rörsocker
- 1 tsk malen kanel
- 2 msk vatten
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk honung
- 1 dl torkad frukt
- färsk citronmeliss, till garnering
Gör så här
- Värm ugnen till 200 grader.
- Blanda rågflingor, havregryn, solroskärnor, pumpakärnor, kokosflingor, linfrön och eventuellt nötter i en stor skål.
- Rör i socker och kanel.
- Vispa ihop vatten, olja och honung.
- Häll ner vätskan i omgångar i müslin och rör om.
- Använd händerna och krama blandningen så att vätskan fördelas jämnt.
- Bred ut müslin i en långpanna och rosta den i 10–15 minuter.
- Rör om flera gånger under tiden så att müslin blir jämnt rostad och inte bränd.
- Låt svalna helt och blanda till sist i den torkade frukten.
- Fördela yoghurten i små glas.
- Toppa med müsli och färska bär.
- Garnera med citronmeliss.
- Servera direkt.