Linsbolognese

Linsbolognese
Foto: Zeta

Linsbolognese

1

17 ingredienser

45 m

Mustig vegetarisk bolognese med röda linser. Klassiska italienska smaker med mycket grönsaker. Servera med riven parmesan.

läs mer
zeta_roda_linser

Zeta Röda linser Ekologiska

Röda linser med nötig ton och fast konsistens passar perfekt i rustika grytor.

Läs mer

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2-3 klyftor vitlök, pressade
  • 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 2 morötter, rivna
  • 2 selleristjälkar, finhackat
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 2 förp krossade tomater
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 lagerblad
  • 2 förp Zeta Ekologiska Linser (röda)
  • 1 msk torkad oregano
  • salt
  • peppar

Servering

  • 500 g Zeta Spaghetti Casa Di Luca
  • Zeta Parmigiano Reggiano 22 mån

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Stek den tillsammans med pressad vitlök i olivolja, i en gryta.
  2. Riv morötter, skär selleri i mindre bitar och fräs tillsammans med löken i grytan.
  3. Häll i tomatpuré, krossade tomater, smulade buljongtärningar, matlagningsvin, lagerblad och timjan.
  4. Låt tomatsåsen puttra på medelvärme i ca 20 minuter.
  5. Häll av och skölj linserna. Blanda ner dem i tomatsåsen och krydda med oregano, salt och peppar. Låt småsjuda i 5-10 minuter.
  6. Koka spagetti under tiden. Servera gärna med riven Parmigiano Reggiano.
TIPS!
läs mer
Spaghetti med Pesto Piccante

Tips från Zeta

Testa fler av Zetas härliga recept!

Läs mer