Lingonkokta päron med pepparkaksglass

Lingonkokta päron med pepparkaksglass
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Lingonkokta päron med pepparkaksglass

0

5 steg att laga

11 ingredienser

20 m + 2 h

Avsluta middagen med härligt röda lingonkokta päron och pepparkaksglass. Det är både juligt och riktigt gott!

Ingredienser

portioner4 portioner

Päron

  • 4 päron (conference)
  • 3 dl strösocker
  • 3 l vatten
  • 500 g lingon

Glass

  • 10 pepparkakor
  • 1 l mjölk
  • 1 l grädde
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl glykos
  • 2 äggulor
  • 150 g strösocker

Gör så här

  1. Skala och koka päron i socker, vatten och lingon. Koka tills de är helt mjuka och kyl sedan ner.
  2. Krossa pepparkakor och lägg i mjölk och grädde ca 2 timmar.
  3. Sila mjölken och koka upp med 1 dl socker och glykos.
  4. Vispa ägg och 150 g strösocker och häll sedan den varma mjölkblandningen över.
  5. Kör i glassmaskin till önskad konsistens.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk lasagne med Grana Padano

4 rätter som räddar januari

När julen är över och allt känns trist - då äter du det här!

Läs mer