Lingonkokta päron med pepparkaksglass
Lingonkokta päron med pepparkaksglass
11 ingredienser
20 m + 2 h
Avsluta middagen med härligt röda lingonkokta päron och pepparkaksglass. Det är både juligt och riktigt gott!
Ingredienser
Päron
- 4 päron (conference)
- 3 dl strösocker
- 3 l vatten
- 500 g lingon
Glass
- 10 pepparkakor
- 1 l mjölk
- 1 l grädde
- 1 dl strösocker
- 2 dl glykos
- 2 äggulor
- 150 g strösocker
Gör så här
- Skala och koka päron i socker, vatten och lingon. Koka tills de är helt mjuka och kyl sedan ner.
- Krossa pepparkakor och lägg i mjölk och grädde ca 2 timmar.
- Sila mjölken och koka upp med 1 dl socker och glykos.
- Vispa ägg och 150 g strösocker och häll sedan den varma mjölkblandningen över.
- Kör i glassmaskin till önskad konsistens.