Ernst gör sin egna italienska citronlikör och smaksätter den med rosmarin och stjärnanis.
Se Ernst Kirchsteiger laga receptet
Ingredienser
5-6 citroner (ekologiska)
3 dl strösocker
5 dl vatten
1-2 kvistar färsk rosmarin
2 stjärnanis
50 cl brännvin
Gör så här
Börja med att noggrant skölja citronerna.
Koka upp socker och vatten i en kastrull under omrörning tills sockret har löst sig helt.
Tillsätt rosmarin och stjärnanis i den varma sockerlagen.
Låt sjuda i några minuter.
Använd en böjbar kniv för att skära av citronskalet i tunna remsor.
Var noga med att undvika att få med det vita då det är beskt.
Lägg citronskalen i en stor tillbringare eller glasburk.
Häll den varma sockerlagen tillsammans rosmarin och stjärnanis över citronskalen.
Låt svalna innan du tillsätter brännvinet. Rör om.
Förslut tillbringaren eller burken. Låt blandningen stå och dra i rumstemperatur. Ju längre den får stå, desto mer intensiv blir smaken. För bästa resultat, låt den dra i flera månader.
Servering
Sila bort citronskalen, rosmarinen och stjärnanisen före servering.
Servera limoncellon väl kyld för bästa smakupplevelse.