Limesockrade jordgubbar med mascarponekräm

koket.se
Limesockrade jordgubbar med mascarponekräm
Daniel Mullern
Daniel Mullern

Limesockrade jordgubbar med mascarponekräm

10 ingredienser

1 h 15 m

Limesockrade jordgubbar med mascarponekräm och puffat bovete är en dessert som andas sommar och sol!

Se Daniel Müllern laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Puffat bovete

  • 3 msk helt bovete, torkat

Limesockrade jordgubbar

  • 4 msk strösocker
  • 1 limefrukt, finrivet skal
  • 400 g jordgubbar (nyskördade)

Mascarponekräm

  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mascarpone
  • 2 msk florsocker
  • 1 limefrukt, saften

Servering

  • mynta
  • citronverbena (eller harsyra)

Gör så här

Puffat bovete

  1. Skölj bovetet i varmt vatten och koka det sedan tills det är mjukt.
  2. Torka bovetet därefter i ugnen på 90 grader i ca 1 timme.
  3. Fritera slutligen bovetet i olja som är 200 grader tills det puffar. Låt torka på papper.

Limesockrade jordgubbar

  1. Mixa eller mortla sockret med limeskal.
  2. Dela jordgubbarna och blanda dem med limesockret. Låt stå i rumstemperatur.

Mascarponekräm

  1. Vispa grädden och vänd i mascarpone, florsocker och limesaft.

Servering

  1. Fördela jordgubbarna i fyra skålar.
  2. Toppa jordgubbarna med mascarponekräm och puffar bovete.
  3. Garnera med mynta, citronverbena eller harsyra.