Limepaj med maräng och hallonsås

limepaj med maräng och hallonsås
Foto: TV4

Limepaj med maräng och hallonsås

Av: Jompen - Öland

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

1 h

Sötsyrlig limepaj med ett täcke av maräng. Serveras bäst med hemmagjord hallonsås!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Botten

  • 225 g smör
  • 300 g digestivekex

Fyllning

  • 5 äggulor
  • 1 burk kondenserad mjölk sötad (400 g)
  • 1 dl limejuice

Maräng

  • 3 äggvitor
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 msk vatten

Hallonsås

  • 300 g frysta hallon
  • 1 dl strösocker

Gör så här

Botten

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smör och blanda ihop med krossade digestivekex. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min och sänk genast temperaturen till 150 grader. Ta ut och låt svalna.

Fyllning

  1. Rör ihop äggulorna, rör ner den kondenserade mjölken och limejuicen. Häll sedan smeten på pajsmulorna.

Marängen

  1. Vispa äggvitor och socker hårt, sätt dem i en sprits och spritsa vackert på toppen.
  2. Grädda sedan i ugnen i ca 10 minuter. Bränn lite på marängerna så de får vacker färg. Låt svalna i ca 2-3 timmar i kylen.
  3. Servera med hallonsås och färska hallon, garnera med citronmellis.