Limeglass
 serveras med knäckigt flarn

Limeglass
 serveras med knäckigt flarn
Foto: TV4

Söt och syrlig limeglass serveras med chokladgarnerade havreflarn.

Dryckesförslag: Nivole.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

7 december 2017
2h
4

Du behöver

Limeglass

  • 2 äggulor
  • 2,5 dl standardmjölk
  • 1,5 dl vispgrädde
  • Ca 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 limefrukter

Knäckiga flarn

  • 75 g smör
  • 1 dl socker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk ljus sirap

Garnering

  • Ca 50 g choklad, valfri som smältes

Gör så här

  1. Limeglass
    Vispa äggulor, socker och vaniljsocker så att blandningen är lätt och luftig.
  2. Tillsätt mjölken under omrörning.
  3. Vispa grädden så att den nästan är hård.
  4. Rör sedan ner grädden i äggblandningen och se till att allt är väl blandat.

  5. Häll blandningen i glassmaskinen.
  6. Skölj limefrukterna i ljummet vatten. Riv zesten fint i en skål, spara lite zest till garnering.
  7. Häll zesten, spara lite till garnering, ner i glassen samt pressa saften ur dem och låt rinna ner.
  8. När glassen börjar stelna lägg över den i en burk med tätslutande lock och ställ in i frysen.
  9. Knäckiga flarn
    Sätt ugnen på 175 grader.
  10. Smält smöret i en kastrull och tillsätt alla övriga ingredienser under omrörning.
  11. Klicka ut smeten i storlek av en femkrona på en plåt med bakplåtspapper. Lägg klickarna glest för de flyter ut ordentligt.
  12. 
Grädda mitt i ugnen ca 7–10 minuter.
  13. Böj flarnen genom att lägga dem över en brödkavel eller liknande.
  14. Låt flarnen kallna och garnera dem med smält choklad.
Kommentera receptet
Kökets kurser

Fler goda recept