Limefromage med chokladpuder

Limefromage med chokladpuder
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Limefromage med chokladpuder

11 ingredienser

Fromage kan man göra snabbt med pulver, men ibland är det roligt att stoltsera med att man har gjort den från grunden. Denna citrusfräscha variant är snyggt dekorerad med ett lätt puderlager av kakao.

Ingredienser

portioner

Fromage:

  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 gelatinblad
  • 2 ägg
  • 0,5 dl limefrukt, saft, pressad
  • 1 tsk limefrukt, rivet skal av

Till garnering:

  • vindruvor
  • jordgubbar
  • physalis
  • limefrukt, skal av
  • kakao

Gör så här

  1. Riv skalet och pressa saften ur limefrukten. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 10 minuter och smält dem sedan på svag värme i lite av limesaften. Dela äggen i vita och gula, spara äggvitan i en skål.
  2. Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda limeskal och limesaft med äggvispet och blanda i det smälta gelatinet. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i blandningen. Vispa äggvitan så hårt att det går att vända på bunken och vänd sedan försiktigt ner den i smeten. Häll upp fromagen i vattensköljda portionsformar och kyl i 1–2 timmar.
  3. Lägg upp fromagen på assietter och dekorera, pudra över kakaopulver.