Knäckflarnskorgar med limoncellomarinerade persikor, grädde och chokladhack

Foto: TV4
Knäckflarnskorgar med limoncellomarinerade persikor, grädde och chokladhack
11 ingredienser
30 min
En efterrätt som funkar på den finaste fest. Recpetet ger cirka 7-8 flarn. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Gott att dricka till
Bricco Quaglia Muscato d´Asti. Artnr 94169.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Knäckflarnskorgar
- 100 g smör
- 3 dl havregryn
- 1,5 dl strösocker
- 1 ägg
- 1 msk vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Marinerade persikor
- 4 persika (en per person)
- 0,75 dl Limoncello plus lite till grädden
- 2-3 msk spad från persikolagen
- 1-2 dl vispgrädde plus en nypa socker
- 0,5 Lindt-citron/ingefära chokladkaka
Gör så här
Knäckflarnskorgar
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda alla ingredienser i en skål utom smöret.
- Smält smöret och häll i skålen med alla ingredienser.
- Klicka ut ca 1 msk smet en plåt med bakplåtspapper. Max 2 på varje plåt, de flyter ut rejält (man kan använda samma bakplåtspapper hela tiden).
- Grädda i mitten av ugnen ca 6-7 minuter, kolla noga så de inte bränns.
- Låt kakorna stå ca 2-3 minuter och ta sedan försiktigt loss dem från plåten och lägg dem på ett upp och nervänt glas.
Marinerade persikor
- Dela persikorna i tunna skivor.
- Häll i spadet från persikolagen samt limoncellon i en skål.
- Lägg i persikorna och låt marinera ett par timmar.
- Hacka chokladen.
- Vispa grädden, tillsätt socker och häll i ett par matskedar av likören, smaka av tills det blir lagom styrka.
- Ta persikorna från marinaden och lägg dem i knäckkorgarna.
- En klick grädde på och toppa med den hackade chokladen och korgen är klar!