Libapizza med svartkål

Libapizza med svartkål
Foto: Tv4
Caroline Wilbois
Caroline Wilbois

Libapizza med svartkål

Av: Johanna Andersson, Caroline Wilbois

Från: Nyhetsmorgon

23 ingredienser

20 m

”Pizza på nolltid. Med libabröd får du en tunn och krispig botten, precis som vi vill ha den! Att det dessutom är så enkelt gör det till en vardagssuccé som fungerar både en fredagskväll och till mellanmål mitt i veckan.” /Caroline Wilbois och Johanna Andersson

Ingredienser

portioner
  • 4 libabröd
  • 3 dl hummus (gör gärna vår morotshummus)
  • ca 300 g svartkål
  • 1 zucchini
  • 1 dl sötmandel
  • 150 g fetaost
  • 0,5 dl färsk rosmarin
  • 2 msk citronsaft
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk honung
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Morotshummus

  • 500 g morot
  • rapsolja
  • 3 dl färdigkokta kikärtor
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 klyfta vitlök, skalad
  • 1 msk tahinipasta
  • 2 msk citronsaft
  • 0,5 tsk malen gurkmeja
  • 0,5 tsk salt
  • ev vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg bröden på två plåtar med bakplåtspapper och bred på hummusen.
  3. Ansa svartkålen och dela i mindre bitar, massera med olja och fördela på bröden.
  4. Skär zucchinin i skivor och lägg på bröden.
  5. Grovhacka mandeln och strö över bröden ihop med smulad fetaost. Tillaga i ugn ca 7 minuter.
  6. Mixa under tiden rosmarinolja av rosmarin, citronjuice, skalad vitlök, honung och 0,5 dl olja. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera libapizzorna nygräddade och ringla över rosmarinolja.

Morotshummus

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Ansa och skär morötter i stavar, lägg på en plåt med bakplåtspapper, ringla över rapsolja och rosta ca 20 minuter.
  2. Mixa kokta kikärtor med morötterna, rapsolja, vitlök, tahini, citronsaft, malen gurkmeja och salt. Späd eventuellt med lite vatten för lagom konsistens.